Loading..

Lütfen Bekleyiniz...

Domates Salçası

Ürün Özellikleri

Tarihçe

Başta domates ve kırmızı biber olmak üzere çeşitli sebzelerin, ezilmesi ve suyunun çıkarılmasından sonra kaynatılarak, elde edilen püre halindeki yiyecek olan salça, geleneksel olarak açık havada güneş altında bekletilerek, kurutuluyor. Konserve salçalarda ise fırınlarda ısı etkisiyle kurutma yöntemi benimseniyor.

Amerika Kıtası’nın keşfiyle birlikte Avrupa kıtasına gelen domates, 1500’lü yıllardan itibaren yemek kültürüne girmeye başladı. Osmanlı Mutfağının, 18’inci yüzyıl sonu itibariyle tanıştığı domates, daha sonraları, uzun süre saklanabilmesi nedeniyle salça olarak da tüketilmeye başlandı.

Atatürk Orman Çiftliği

Tesislerimizde, salça üretimi, tamamen paslanmaz çelikten yapılmış, domates parçalama ve kabuk çekirdek ayırma makineleriyle yapılıyor. Hiçbir katkı maddesi eklenmeden, pastörize edilerek, tüketime sunuluyor.

Meyvesuyu ve Bal Fabrikası Politikası İçin Tıklayınız

For FSSC 22000 Food Safety Management System Certification, Click Here 

FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasyonu İçin Tıklayınız 

TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikasyonu İçin Tıklayınız

For TS EN ISO 9001 Quality Management System Certification, Click Here 

 

 


Enerji ve Besin Öğeleri