Loading..

Lütfen Bekleyiniz...

Küpe çiçeği

Latince :Fuchsia hybrida
Familya : Onograceae
Anavatanı : Meksika’nın yüksek dağları, Güney Amerika ile Yeni Zelanda
Mekan : İç Mekan
Grup : Mevsimlik Çiçekler

 

Tanımı: Ağaççık veya çalı formlu, yalınkat, katmerli, küpe şeklinde çiçekli, narin sarkıcı dallı bitkilerdir. Çiçekleri, beyaz, mor ve kırmızı renklerdedir.

Işık İsteği: Yarı gölge ve gölge yerleri tercih eder.

Sıcaklık İsteği: Kış aylarında genç bitkiler 10-14 °C sıcaklığa, yaşlı bitkiler ise 4-7 °C sıcaklığa gereksinim duyarlar.

Toprak İsteği: Yanmış çiftlik gübresi karışmış bahçe toprağı, yaprak çürüntüsü, torf veya funda toprağı karışımı saksı toprağı olarak kullanılır.

Su isteği:  Yaz aylarında bitkiye bol su verilmelidir ve yapraklara su püskürtülmelidir. Kış aylarında verilen su miktarı azaltılmalıdır.

Gübreleme: İlkbahar ve yaz ayları boyunca haftada bir kez gübreleme yapılması bitki gelişimini olumlu yönde etkilemektedir.

Saksı Değişimi: Her yıl ilkbahar aylarında saksı değiştirme işlemi yapılabilir.

Budama: Çok fazla boylanmış bitkiler kuvvetlice budanır. Genç bitkilerde ise, dallanmayı teşvik etmek için a uç alma şeklinde budama yapılabilir.

Üretimi: Tohum ve çelikler ile çoğaltma işlemi yapılır.

Hastalık ve Zararlılar: Önemli hastalıkları virüs, kök çürüklüğü, solgunluk, pas ve kurşuni küf; zararlıları ise nematodlar, kırmızı örümcekler, thripsler, yaprak bitleri, beyaz sinek ve unlu bitlerdir.