Loading..

Lütfen Bekleyiniz...

Kaşar Peyniri

Ürün Özellikleri

Tarihçe

Telemenin belirli düzeyde asitleştirilmesinin ardından, sıcak suda haşlanıp, yoğrulması esasıyla elde edilen; deliksiz ve bakteriler ile olgunlaştırılan bir peynir çeşididir.

Bundan yaklaşık 110 yıl önce, Selanik’te yaşayan ve babası beyaz peynir üreticisi olan Raşel isminde bir genç kız tarafından bulunduğu biliniyor.  Raşel, bir gün beyaz peynir için hazırlanan büyükçe bir teleme kitlesini, kaza ile içinde kaynar su bulunan kazana düşürüyor. Bunu çıkarıncaya kadar teleme kitlesi, erircesine yumuşuyor. Raşel, telaşla bu haşlanmış teleme kitlesini, tezgâh üzerinde bulunan bir yoğurt karavanasına koyup, sıkıca bastırınca, ürün; bir şekilde ekşiyor ve olgunlaşıyor. Sonuçta, ortaya sarı renkte çok lezzetli bir peynir ortaya çıkıyor. Bundan sonraki süreçte, ‘kaşer peyniri’ olarak tüketilmeye başlanıyor.

Atatürk Orman Çiftliği

Tesislerimizde, pastörize edilen sütler, 1.5 saat mayalandırılıyor. Oluşan peynirler, teknelere koyulup, süzülüyor. Ardından, küp halinde kesilen peynirler, tuzlu, kaynayan suyun içine yerleştiriliyor. Kıvama gelen peynirler, kalıplara koyularak, soğuk hava dolaplarında bekletiliyor. Daha sonra vakumlanarak, paketleniyor.

Kalite ve Gıda Yönetim Sistemi Politikamız İçin Tıklayınız


Enerji ve Besin Öğeleri