Loading..

Lütfen Bekleyiniz...

Sirke

Ürün Özellikleri

Tarihçe

Üzümün ve bünyesinde şeker bulunan diğer yaş veya kurutulmuş meyvelerin veya nişastalı ve şekerli maddelere çeşitli ön işlemler uygulanarak elde olunan şıraların, önce etil alkol, sonra asetik asit fermantasyonuna uğraması sonucu, elde edilen sirke ile ilgili bulunan eski eserler, bu ürünün tarihinin çok eskilere dayandığını gösteriyor.  Sümerlerin, Asurluların, Etililerin, İranlıların, eski Mısırlıların ve eski Yunanlıların sirke yaptıkları hatta sadece sofralarda değil, birçok alanda sirkeyi kullandıkları biliniyor.

Tarih boyunca, tarla işlerinde, avda, kara ve deniz seferlerinde de serinletici bir içecek ve ilaç olarak da kullanılan sirke, günümüzde de çok değişik alanlarda tüketiliyor. Yemeklerde, salatalarda, turşu yapımında tüketilen sirke, ayrıca mayonez, salça, salamura, hardal ve diğer benzeri gıda maddelerinin hazırlanmasında ve konserve edilmesinde, az miktarda da antiseptik olarak kullanılıyor.

Atatürk Orman Çiftliği

Tesislerimizde, üzümden üretilen sirke, katkı maddesiz olarak tüketiciye sunuluyor.

 

 


Enerji ve Besin Öğeleri