Loading..

Lütfen Bekleyiniz...

Turşu

Ürün Özellikleri

Tarihçe

Sebze ve meyvelerin, salamura adı verilen tuzlu ve asitli çözeltide bekletilerek, uzun süre saklanabilecek hale getirilmesi diye tanımlayabileceğimiz, turşu kurma;  kışa hazırlığın da, sembol mutfak alışkanlıklarından… İşte bu hazırlığın sonucunda elde edilen ürüne, turşu deniliyor.

Arkaik  kültürde ilk kez topraktan yapılma büyük boy küpler içerisinde kurulumu yapılan, turşular, antik çağlardan itibaren, ticari ürün olarak kullanılmaya başlandı.   

Anadolu’da yüzyıllardır kullanılan ve Türklerde önemli bir yeri olan turşu, sirke ve limonla, kurulurken, her bir yörede ayrı tatta turşulara rastlamak mümkün… Genellikle yemeklerin yanında tüketilen turşunun, bazı bölgelerde, yemeklerinin de yapıldığı biliniyor.

Patlıcan, lahana, biber, salatalık, pancar, domates veya bunlardan birkaçının karıştırılmasıyla elde edilen turşuların yanında Karadeniz kıyılarında; sirkesiz taze fasulye turşusu da tüketiliyor.

Atatürk Orman Çiftliği

Tesislerimizdeki turşu üretiminde, A.O.Ç. üretimi olan üzüm sirkesi, tuz, sarımsak, hardal tohumu ve defneyaprağı dışında herhangi bir katkı maddesi kullanılmıyor.

 


Enerji ve Besin Öğeleri